Als je een HDMI kabel wilt gaan kopen dan heb je verschillende opties. Je kan naar de dichtstbijzijnde discount winkel fietsen om daar een goedkoop exemplaar te kopen. Het grote voordeel daarvan is de prijs. Maar die prijs komt ergens vandaan. Deze kabels zijn van lage kwaliteit. Stel je niet al te veel eisen, dan maakt dat misschien helemaal niet zo veel uit. Hoge resoluties worden niet altijd ondersteund en de kabels zijn niet heel stevig. Er is een kans dat een plug blijft hangen in de TV als je de kabel los haalt.
Je kan ook naar de grotere elektronicazaak gaan. Daar is iets meer keuze, maar zijn de kabels wel flink duurder. Voor je het weet sta je met een kabel van meer dan 100 euro buiten als je je laat leiden door de verkopers. Een prima kabel, maar wellicht wat aan de prijs. Maar als je een specifieke HDMI kabel zoekt, bijvoorbeeld een kabel van 7,5 meter, dan grijp je bij de bekende elektronica zaken vaak nog mis. Een heel breed assortiment aan kabels hebben die winkels vaak niet.

HDMI kabel online kopen

Online heb je ook veel keuze om een HDMI kabel te kopen. De afgelopen tijd zijn de kabel webwinkels als paddenstoelen uit de grond geschoten. Veel van deze winkels bieden echter kabels die niet beter zijn dan die van de bekende discounters, terwijl ze wel duurder zijn. Voordeel is natuurlijk dat ze thuisbezorgd worden, maar waarom zou je meer betalen voor dezelfde lage kwaliteit?
Je kan ook bij de grote online warenhuizen aankloppen om een HDMI kabel te kopen. Het assortiment is daar vaak beter dan bij de zolderkamer online kabel winkeltjes. Het nadeel is dat de prijzen vaak wat hoger liggen en dat je voor goed advies over kabels daar eigenlijk ook niet terecht kan.

Advies waar HDMI kabel kopen

Daarom adviseren wij: Als je een HDMI kabel wilt kopen op het internet, koop ze dan bij het origineel. Kabeltje.com is al sinds 2007 het adres voor alle kabels. Van goedkopen maar goede kabels tot hoogwaardige high-end interconnects, je vindt het allemaal bij Kabeltje.com. Voor HDMI kabels voeren ze bijvoorbeeld als een van de weinige online shops het merk Supra. Deze HDMI kabels kunnen probleemloos 15 meter overbruggen. Maar ook betaalbare HDMI kabels vanaf een euro of 3 kan je al bij Kabeltje.com vinden. Het mooie is, ook op die kabels zit gewoon garantie!