Het houten horloge is al enkele jaren zeer populair en trendy en neemt nog steeds aan populariteit toe. Wat maakt nu dat het houten horloge zo populair is? Hier zijn meerdere redenen voor te noemen. Ook zaken die niks met fashion te maken hebben maken het houten horloge populair. Zo is het door iedereen te dragen ook voor mensen die bij het dragen van een normaal horloge last krijgen van exceem. Dit wordt veroorzaakt door de metalen en de elementen waar dit metaal mee bewerkt is. Vele huiden reageren hier op. Dit is niet het geval bij het houten horloge. Het draagt dus fijn en ziet er ook nog eens heel fraai uit. De hoogste tijd om hier meer over te vertellen in dit blog.

Welke uitvoeringen kent het houten horloge?

Het houten horloge kent vele uitvoeringen. Vaak zie je het horloge met houten schakelband. Het horloge is dan inclusief het bandje volledig van hout. Persoonlijk vind ik dit het mooist omdat je dan het meest duidelijk een echte houtlook om je pols hebt. Als je dit too much vindt kan je er ook voor kiezen om een horloge met leren band of met canvas band te kiezen. Dit horloge heeft nog steeds een hele natuurlijke en trendy look, waarbij de klok zelf ook een hele duidelijk houtlook heeft. Vaak vinden mensen dit prettiger dragen dan de houten schakelband die toch vaak iets te lang of iets te kort is. Wil je een echte houtlook dan adviseer ik om voor het houtsoort zebrano te kiezen. Door de manier van zagen zijn in dit houtsoort heel duidelijk de jaarringen zichtbaar. Dit geeft het horloge een hele duidelijk tekening waarbij de nerf ook duidelijk zichtbaar is. Ieder houten horloge is dan ook nog eens uniek en je weet zeker dat je iets origineels wat niemand anders heeft om je pols hebt.

Het houten horloge is duurzaam.

Vaak wordt dit horloge van bamboe gemaakt. Voordeel hiervan is dat er duurzaam te produceren is met bamboe. na 5 jaar is een bamboe boom geschikt om mee te produceren. Dit zorgt er weer voor dat er meer bamboe geproduceerd kan worden dan dat er nodig is. Dit voorkomt dus ontbossing. De meeste producenten dragen de natuur ook een warm hart toe. Onder andere door bij ieder verkocht of geproduceerd horloge een boom te planten. Zo komen er meer bomen bij dan dat er nodig zijn om een houten horloge mee te produceren.