Nog even wachten en dan is Sinterklaas weer in het land. Met de komst van de goedheiligman breekt voor de meeste huishoudens de (meestal dure) decembermaand weer aan. Iedere vorm van bezuiniging is nu dus extra welkom. Eén van de manieren om snel geld te besparen is door te kijken of je huidige internet abonnement nog wel up-to-date is. Het is dus slim om het een en ander in kaart te brengen.

Wie zijn de gebruikers?

Welke eisen stel je aan een internet abonnement en waar moet je allemaal op letten? De antwoorden op deze vragen zijn voor iedereen persoonlijk, maar het is wel handig om een paar aandachtspunten te benoemen. Bedenk ten eerste wie er allemaal van het internet gebruik gaan maken. Ben je in je eentje, of heb je een gezin met vier kinderen die ook allemaal gebruik maken van internet? Het aantal personen dat gebruik maakt van het internet heeft uiteraard invloed op het soort internet abonnement dat bij je past. Niet alleen omdat bij een gezinssamenstelling met meerdere personen er meer apparaten aanwezig zijn die een internetverbinding vereisen, maar vooral de kans dat meerdere gezinsleden tegelijkertijd (intensief) gebruik maken van het internet maakt dat dit een belangrijk aandachtspunt is voor het internet abonnement.

Gebruik van het internet abonnement

Wanneer je de hoeveelheid gebruikers van het internet abonnement in kaart hebt gebracht is het een goed idee om te bedenken hoe intensief er gebruik wordt gemaakt van het internet. Wordt het internet alleen gebruikt voor het online lezen van de krant en het versturen van e-mails zonder bijlagen of ga je intensief films en series downloaden en grote bestanden, zoals foto’s en films, digitaal versturen? Denk goed over dit punt na, want het is zonde om te veel te betalen voor een te uitgebreid internet abonnement. Maar daarentegen is het ook ontzettend irritant als je online een film kijkt en halverwege wordt de film steeds onderbroken omdat hij moet bufferen.

Snelheid van het internet

Het laatste aandachtspunt is de snelheid van het internet. Wanneer je niet al te veel gebruik maakt van het internet en voornamelijk apps en websites bezoekt met relatief weinig content kom je met een internet abonnement met een lage internetsnelheid al snel uit de voeten. Het is echter een ander verhaal als je volop films en series wil downloaden. In dat geval is het heel fijn als je een internet abonnement afsluit waar een hoge internetsnelheid bij inzit. Zo kan je snel van je favoriete film of serie genieten.